Faculty of Agriculture

Model (No 12)

Course Specification : Fish Production

2009 - 2010

 
Farabi Quality Management of Education and Learning - 21/11/2024
University :Mansoura University
Faculty :Faculty of Agriculture
Department :Animal Production
1- Course data :-
Code: 26
Course title: Fish Production
Year/Level: ثالثة انتاج الدواجن
Program Title:
  • إنتاج الدواجن
Specialization:
Teaching Hours: Theoretical: 2Tutorial: Practical: 2
2- Course aims :-
  1. شرح نظرى وعملى لأجزاء جسم الأسماك ووظائفها
  2. شرح الموقف الأنتاجى السمكى وسبل تحسينة
  3. طرق الأستزراع السمكى المختلفة والمفاضلة بينها
3- Course Learning Outcomes :-
4- Course contents :-
NoTopicsWeek
1أمراض الأسماك والوقاية منها
2خواص جودة الماء وأثر التلوث المائى
3تربية ووراثة وتحسين وهندسة وراثية
4أجهزة الجسم ووظائفها
5موقف الأنتاج السمكى وطرق زيادتة
6القيمة الغذائية والأقتصادية والتسويقية
7طرق الأستزراع و أفضليتها

5- Teaching and learning methods :-
SMethod
محاضرات نظرية وتطبيقات عملية
أفلام تسجيلية وزيارات ميدانية
عرض الشرائح
عرض ملخصات على ورق شفاف

6- Teaching and learning methods of disables :-
  1. ----------------

7- Student assessment :-
A. Timing
NoMethodWeek
1أمتحانات دوريةطوال الفصل
2طرح أسئلة نقاشيةطوال الفصل
3أمتحان أعمال سنة وشفوىقبل نهاية الفصل
4أمتحان نظرىالأخير
B. Degree
NoMethodDegree
1Mid_term examination5
2Final_term examination60
3Oral examination 10
4Practical examination 20
5Semester work10
6Other types of asessment5
Total100%

8- List of books and references
SItemType
1ِAquaculture - Fish Biology - Aquaculture Nutrition - Fish Diseases
2Aquaculture - Fish Biology - Aquaculture Nutrition - Fish Diseases

9- Matrix of knowledge and skills of the course
SContentStudy week
أمراض الأسماك والوقاية منها
خواص جودة الماء وأثر التلوث المائى
تربية ووراثة وتحسين وهندسة وراثية
أجهزة الجسم ووظائفها
موقف الأنتاج السمكى وطرق زيادتة
القيمة الغذائية والأقتصادية والتسويقية
طرق الأستزراع و أفضليتها

Course Coordinator(s): -
  1. Abdul Hameed Abdul Hameed Mohamed Hussein
Head of department: -
السيدأحمد العيوطى