Faculty of Agriculture

Model (No 12)

Course Specification : Beef Cattle Production

2006 - 2007

 
Farabi Quality Management of Education and Learning - 22/12/2024
University :Mansoura University
Faculty :Faculty of Agriculture
Department :Animal Production
1- Course data :-
Code: 48
Course title: Beef Cattle Production
Year/Level: رابعة الانتاج الحيوانى
Program Title:
  • All Academic programmes
Specialization:
Teaching Hours: Theoretical: 2Tutorial: Practical: 2
2- Course aims :-
  1. أن يتعرف الطالب على نظرية التسمين
  2. أن يتعرف الطالب على طرق التسمين المختلفة
  3. أن يفهم الطالب صفات اللحوم
3- Course Learning Outcomes :-
4- Course contents :-
NoTopicsWeek
1طرق تقييم الذبائح
2تكوين علائق النمو و التسمين
3إنشاء و إدارة مزارع اللحم
4الجدوى الأقتصادية لمشاريع التسمين
5الأهمية الأقتصادية لحيوانات اللحم
6نظرية التسمين
7طرق إنتاج اللحم
8طرق تقييم الحيوان

5- Teaching and learning methods :-
SMethod
المحاضرات النظرية
الدروس العملية
الحلقات النقاشية
البحوث

6- Teaching and learning methods of disables :-
    No data found.

7- Student assessment :-
A. Timing
NoMethodWeek
1أمتحان نصف التيرمالسادس
2أمتحانات نهاية التيرمالرابع عشر
3إمتحانات شفهيةالثالث عشر
4إمتحانات تطبيقيةالرابع عشر
B. Degree
NoMethodDegree
1Mid_term examination5
2Final_term examination60
3Oral examination 10
4Practical examination 20
5Semester work5
6Other types of asessment
Total100%

8- List of books and references
SItemType

9- Matrix of knowledge and skills of the course
SContentStudy week
طرق تقييم الذبائح
تكوين علائق النمو و التسمين
إنشاء و إدارة مزارع اللحم
الجدوى الأقتصادية لمشاريع التسمين
الأهمية الأقتصادية لحيوانات اللحم
نظرية التسمين
طرق إنتاج اللحم
طرق تقييم الحيوان

Course Coordinator(s): -
  1. Ahmed Zaki Mehrez
Head of department: -
السيدأحمد العيوطى