University :Damietta University |
Faculty :Faculty of Agriculture |
Department : |
|
1- Course data :- |
| Code: | ah | Course title: | ألبان (خاص) | Year/Level: | رابعة | Program Title: | | Specialization: | | Teaching Hours: | Theoretical: | 2 | Tutorial: | | Practical: | 4 |
|
2- Course aims :- |
| - اظهار دراية ووعيا بدور المهندس الزراعى فى المجتمع
- اظهار قدراتة المهنية بشكل جيد
|
3- Course Learning Outcomes :- |
| |
4- Course contents :- |
| No | Topics | Week |
---|
1 | المعاملات الحرارية للبن ومنتجاته ( البسترة - التعقيم - الغليان- الحرارة فوق العالية uht ) | | 2 | تكنولوجيا تصنيع المنتجات اللبنية المختلفة | | 3 | وسائل حفظ وتخزين المنتجات اللبنية | | 4 | 1التكنولوجيا الحديثة في عمليات تجميع وتداول الألبان والنقل المبرد من مراكز التجميع حتي وصولها الي مصانع الألبان | |
|
|
5- Teaching and learning methods :- |
| S | Method |
---|
| Lectures. 4.2 - Laboratory sessions 4.3 - Visits to dairy plants. 4.4 - Discussion groups and seminars. |
|
|
6- Teaching and learning methods of disables :- |
| - not found
|
|
7- Student assessment :- |
| A. Timing |
| No | Method | Week |
---|
1 | Mid-term examination | 7 | 2 | Final-term examination | 15 | 3 | Oral examination | 13 | 4 | Practical examination | 14 |
|
| B. Degree |
| No | Method | Degree |
---|
1 | Mid_term examination | 5 | 2 | Final_term examination | 60 | 3 | Oral examination | 10 | 4 | Practical examination | 20 | 5 | Semester work | 5 | 6 | Other types of asessment | 0 | Total | 100% |
|
|
8- List of books and references |
| S | Item | Type |
---|
1 | Dairy Technology by staff members of the Dairy Department, Faculty of Agriculture, Mansoura University (2003). | | 2 | Treatments of Fluid Milk by Gamal El-Din Abdel-Sadek and Abdou El-Sayed Shehata, Dar El-Maref, Cairo (1985). | | 3 | Simplified Methods for the Examination of Milk and Its Products by Gamal El-Din Abdel-Tawab and Abdel Mageed Hamdy, El-Saada Press, Cairo (1967). | | 4 | General Principles of Dairy Sciences by Gamal El-Din Abdel-Tawab, El-Reiad Press, Riadh, Saudi Arabia (1977). | | 5 | Egyptian Journal of Dairy Science | | 6 | Journal of Dairy Science. | | 7 | Journal of Dairy Research | | 8 | Journal of Food Science | | 9 | Institute of Food Science and Technology (UK) (www.ifst.org | | 10 | Fonterra group (NZ)(www.fonterra.com). | |
|
|
9- Matrix of knowledge and skills of the course |
| S | Content | Study week |
---|
| المعاملات الحرارية للبن ومنتجاته ( البسترة - التعقيم - الغليان- الحرارة فوق العالية uht ) | | | تكنولوجيا تصنيع المنتجات اللبنية المختلفة | | | وسائل حفظ وتخزين المنتجات اللبنية | | | 1التكنولوجيا الحديثة في عمليات تجميع وتداول الألبان والنقل المبرد من مراكز التجميع حتي وصولها الي مصانع الألبان | |
|
|
Course Coordinator(s): - |
| - Mohamed Shalaby Gomaa Abu Hatab
|
Head of department: - |
| Hossam Mohamed Al-Saeed Abdul Nabi |